Wat HR kan leren van Spotify en Netflix

Gepost 24/10/2017

Ook in de HR-wereld kijken ze met belangstelling naar het succes van Spotify en Netflix. Want waarom zou je niet op eenzelfde manier mensen ook opleidingen kunnen aanbieden?

Lees de rest van deze post »

Hoe HR met Communities het Talent Management van vast en flex integraal kan aanpakken

Gepost 16/05/2017

Na alle eerdere stukken van mijzelf en anderen over het onvermogen van HR om flex echt te omarmen zie ik nu licht aan het eind van de tunnel. Namelijk: organisaties gaan vaker gebruik maken van communities. Daarbij wordt Talent Management gedreven door de community. En is er geen onderscheid meer tussen vast en flex. Hoe dat precies werkt…

Lees de rest van deze post »

Jan Terlouw, de zelfstandig professional

Gepost 04/12/2016

Still Jan Terlouw bij DWDDDe toespraak van Jan Terlouw bij DWDD kwam rechtstreeks uit zijn hart. Twee hartgrondige problemen van de huidige maatschappij benoemt hij; het klimaatprobleem en het gebrek aan vertrouwen. Het touwtje uit de voordeur is weg. Hoe zou de zelfstandig professional in Jan Terlouw dit ervaren?

Lees de rest van deze post »

Hoe HR met Communities het Talent Management leuk kan maken

Gepost 27/11/2016

Een artikel geïnspireerd op belevenissen bij HR Tech World Parijs. Organisatie zullen vaker communities gebruiken vanuit toegevoegde waarde voor medewerkers, klanten en partners. Het Talent Management van (mede-)werkers wordt hierbij impliciet gedreven door de community. Hoe zou dat kunnen werken?

Lees de rest van deze post »

HR Professional, jij bent aan zet

Gepost 24/03/2016

De arbeidsmarkt verandert snel en aan twee kanten. Werkenden willen meer flexibiliteit, maar geen anoniem bestaan als flexwerker. Werkgevers willen ook meer flexibiliteit, maar lijken de flexwerkers niet serieus te nemen. Verwarring alom, tot in Den Haag aan toe. Zie hier de beste kans ooit voor HR om bij de CEO van een kennisorganisatie aan tafel te komen. HR is dus aan zet. Een verslag van de conferentie #HRaanzet op 21 maart 2016.

Lees de rest van deze post »

Kun je als zelfstandige nog ontkomen aan beoordelingen?

Gepost 26/05/2014

Er zijn positieve redenen om zelfstandig ondernemer te worden. Ongetwijfeld speelt bij velen het ontkomen aan de ‘organisatorische beslommeringen’ van een loondienstverband een grote rol. Een van die beslommeringen is de jaarlijkse HR Cyclus. Toch zie je nu ook in de flexwereld meer en meer initiatieven rondom dit punt, zoals TruQu. Zitten ‘we’ daar wel op te wachten dan?

Lees de rest van deze post »

Inhuur van externen gaat niet over de P, maar over de Q

Gepost 17/04/2014

Op het “seminar inhuur externen” van Harvey Nash op vrijdag 11 april 2014, leek de aandacht te verschuiven van de Prijs (tarief) naar de (Quantity) ‘hoeveelheid’ en (Quality) ‘kwaliteit’. Maar liefst 84% van de aanwezigen vindt inhuur meer een recruitmentproces dan een inhuurproces (16%). Hoewel dat voor iedereen logisch kan klinken, blijkt de praktijk toch nog weerbarstig.

Dit artikel is het vervolg op mijn voorbeschouwing van het seminar, waarbij de rode draad ligt in de cruciale rol van het operationele proces.

Lees de rest van deze post »

Inhuren van externen is nog lang geen volwassen vakgebied

Gepost 03/04/2014

Op 11 april 2014 organiseert Harvey Nash voor de zesde keer het seminar over inhuur van externen. In dit artikel, gebaseerd op een interview met de drijvende kracht achter die seminars, Thijs Maters, beschouwen we de ontwikkeling van het vakgebied aan de hand van deze seminars.

Lees de rest van deze post »